Pyszna zupa fasolowa z przepisu Mamy z kiełbasą i boczkiem - taką lubimy najbardziej :)SKŁADNIKI500 g fasoli Piękny Jaślaska kiełbasy podlaskiej150 g boczku wędzonego1 marchew1 pietruszkakawałek selera1/2 pora1 cebula2 łyżki mąki1 łyżka masłasól, pieprzmajeranekPRZYGOTOWANIEFasolę moczymy przez noc w garnku zalewając wodą. Uzupełniamy wodę do 1,5l i gotujemy, aż fasola trochę zmięknie. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek. Następnie wrzucamy warzywa i gotujemy do ich miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. W tym czasie przygotowujemy zasmażkę. Roztapiamy masło i dodajemy drobno pokrojoną w kosteczkę cebulę. Przesmażamy i rozprowadzamy mąkę.Dodajemy zasmażkę do zupy i jeszcze parę minut gotujemy. Podajemy zupę z pokrojoną marchewką. Smacznego :)