Nowa zmodyfikowana wersja leczo - tym razem z cukinią w wersji mniej pikantnej - bo to taki stereotyp, że co węgierskie to pikantne :) Każdy może sobie wszak doprawić na talerzu :)SKŁADNIKI1 duża cebula1/2 kg kiełbasy podwawelskiej2 czerwone papryki1 zielona papryka2 małe cukinie (lub 1 duża)1 duży pomidor2 łyżki przecieru pomidorowegosól, pieprz, cukierpapryka słodka i ostra Prymatopcjonalnie chiliolej do smażeniaPRZYGOTOWANIENajlepiej rozpocząć od pokrojenia wszystkich składników.Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku na oleju. Dodajemy obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę kiełbasę.Przesmażamy razem.Dorzucamy pokrojoną paprykę (kostka). Przykrywamy,zmniejszamy ogień i dusimy ok. 10 minut, aż papryka trochę zmięknie.Cukinię obieramy i również pokrojoną w kostkę dodajemy do garnka. Sparzonego pomidora obieramy ze skóry - kroimy na kawałki i wrzucamy do reszty. Doprawiamy solą, pieprzem, łyżką papryki słodkiej.W zależności od upodobań dodajemy paprykę ostrą i ewentualnie troszkę chili.Dodajemy przecier pomidorowy i szczyptę cukru.Mieszamy. Przykrywamy i gotujemy na małymogniu ,aż cukinia będzie miękka. Często mieszamy. Smacznego :)