ßßß
Cookit - przepis na LECZO
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
LECZO
Składniki
Podwawelska
Papryka czerwona
Cukinia
Cebula
Przecier pomidorowy
Pomidor
Sól
Pieprz
Papryka
Olej
Wykonanie
Kolejny szybki posiłek, który świetnie pasuje do upalnego dnia. Roboty mało, nie trzeba stać godzinami przy kuchni, a efekt smaczny i pełen witamin :-)LECZO400 g
kiełbasy podwawelskiej
2
czerwone papryki
1 średnia
cukinia
2 średnie
cebule
ok 350 ml domowego
przecieru pomidorowego
lub dwa duże
pomidory
sól
pieprz
papryka
mielona4 łyżki
oleju roślinnego
Warzywa myjemy i osuszamy.
Cebulę
obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany
olej
i podsmażamy do zeszklenia.
Paprykę
pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę i dodajemy do zeszklonej
cebuli
. Dodajemy połowę
przecieru pomidorowego
.
Cukinię
kroimy w kostkę (nie obieramy) i dodajemy do
papryki
z
cebulą
. Doprawiamy do smaku
solą
,
pieprzem
i mieloną
papryką
.
Kiełbasę
kroimy w kostkę i dodajemy gdy warzywa zmiękną. Dodajemy resztę
przecieru pomidorowego
i dusimy razem jeszcze przez około 5-10 minut.SMACZNEGO :-)
Źródło:
http://peggiwkuchni.blogspot.com/2013/08/leczo.html
Przepisy powiązane
Leczo z cukinią
Leczo z cukinią
Leczo z cukinią
Leczo z cukinią
Leczo z cukinią
Składniki powiązane (0)