Wykonanie
Na niedzielny poranek serwuję ultra-
migdałowy mus owsiany . Z
masłem migdałowym na
migdałowym mleku posypany siekanymi
migdałami i
płatkami migdałów !! Aromatycznie pachnący
wanilią z
słodyczą syropu klonowego . Podany z delikatnym musem
gruszkowym – jak dobrze, że jeszcze można znaleźć te z napisem „krajowe”. Gęsty i nieco lepki, po prostu uczta dla podniebienia!
migdałowo-
waniliowy mus owsiany z siekanymi
migdałami,
płatkami migdałów oraz musem
gruszkowymalmond-vanilla oats mousse with chopped almonds, almond flakes and pear mousseSkładniki:

5-6 łyżek
płatków owsianychszklanka
mleka migdałowegołyżka
syropu klonowegomielona
wanilia(porządna 😉) łyżka
masła migdałowegoPłatki owsiane zalać na noc
mlekiem wraz z
wanilią. Rano zmiksować i gotować do gęstości. Pod koniec wymieszać z
masłem migdałowym. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Wczoraj ‚naleśnikowa sobota’ uczczona już o poranku. Na obiad zaś były ulubione pieczone warzywa z słodką wędzoną
papryką oraz ‚serowa’ jaglana . Danie proste, szybkie, smaczne i zdrowe

pieczone warzywa z ‚serową’
kaszą jaglaną i
pestkami dynibaked vegetables with ‚cheesy’ millet and pumpkin seedswarzywa : 1/2
batata,
marchew, kawałek
selera, mała
pietruszka,
cebula – posiekać w dowolne kształty i wymieszać z
przyprawami (słodka wędzona
papryka,
lubczyk,
majeranek,
sól morska,
pieprz, ostra wędzona
papryka,
kurkuma lub inne) oraz łyżką
oliwy z oliwek; wstawić na godzinę do lodówki; po czasie piec w 200 stopniach Celsjusza ok. 20-30 min.
kasza : ugotowana
kasza jaglana wymieszana z
płatkami drożdżowymiWyjątkowo leniwa sobota, ale przynajmniej energia wróciła. Aby się rozluźnić i porozciągać trochę polecam Wam jogę. Nawet mój
pies próbował – szkoda, że nie
mogę zrobić zdjęcia jak uroczo Zuzia wygląda robiąc ze mną „Child’s Pose’Miłej niedzieli!
