ßßß
migdałowo-waniliowy mus owsiany z siekanymi migdałami, płatkami migdałów oraz musem gruszkowymalmond-vanilla oats mousse with chopped almonds, almond flakes and pear mousseSkładniki:
5-6 łyżek płatków owsianychszklanka mleka migdałowegołyżka syropu klonowegomielona wanilia(porządna 😉) łyżka masła migdałowegoPłatki owsiane zalać na noc mlekiem wraz z wanilią. Rano zmiksować i gotować do gęstości. Pod koniec wymieszać z masłem migdałowym. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Wczoraj ‚naleśnikowa sobota’ uczczona już o poranku. Na obiad zaś były ulubione pieczone warzywa z słodką wędzoną papryką oraz ‚serowa’ jaglana . Danie proste, szybkie, smaczne i zdrowe
pieczone warzywa z ‚serową’ kaszą jaglaną i pestkami dynibaked vegetables with ‚cheesy’ millet and pumpkin seedswarzywa : 1/2 batata, marchew, kawałek selera, mała pietruszka, cebula – posiekać w dowolne kształty i wymieszać z przyprawami (słodka wędzona papryka, lubczyk, majeranek, sól morska, pieprz, ostra wędzona papryka, kurkuma lub inne) oraz łyżką oliwy z oliwek; wstawić na godzinę do lodówki; po czasie piec w 200 stopniach Celsjusza ok. 20-30 min.kasza : ugotowana kasza jaglana wymieszana z płatkami drożdżowymiWyjątkowo leniwa sobota, ale przynajmniej energia wróciła. Aby się rozluźnić i porozciągać trochę polecam Wam jogę. Nawet mój pies próbował – szkoda, że nie mogę zrobić zdjęcia jak uroczo Zuzia wygląda robiąc ze mną „Child’s Pose’Miłej niedzieli!