Wykonanie
Przepis znalazłam na tej stronie. Bardzo dobra i sycąca zupa. A przy tym jaka ładna!

składniki na 4 osoby1,5 l
bulionu warzywnego (może być z kostki)6 cienkich plasterków świeżego
imbiru obranego1/2 czerwonej
chili, przekrojona wzdłuż na połowę (
daję zdecydowanie mniej)3 ząbki
czosnku , posiekane1 pęczek
cebuli dymki, drobno pokrojony2
steki po 200 g
polędwicy wołowej, lub dobrego
rostbefu1 łyżka
oleju słonecznikowego2
kapusty pak choi,200 g cienkiego
makaronu jajecznego
kiełkiskórka z
limonkiprzygotowaniePrzygotować
Pak choi. Można każdą
kapustkę przekroić na cztery, lub porozdzielać liście , obcinając koniec
kapustki. W tym przypadku wolę tę drugą metodę. W garnku zagotować
wywar z
imbirem,
czosnkiem,
chili, częścią
dymki i skórką z
limonki. Zmniejszyć ogień i podgrzewać przez parę minut, do czasu aż
wywar przejdzie
smakami dodatków. Rozgrzać mocno patelnię grillową lub żeliwną, dodać
oliwę. Smażyć
steki po ok 3 min z każdej strony, tak aby były średnio wysmażone. Przełożyć na deskę i dać im "odpocząć" przez 2 - 3 minuty, następnie pokroić w cienkie plasterki.Dalej można postępować na dwa sposoby:1. (wygodny , kiedy nie podajemy zupy zaraz po zrobieniu) Naszykować
makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Zagotować w drugim garnku ok i l
wody , można dodać
kostkę rosołową . Przed nakładaniem zupy na talerze, wrzucić do gotującej
wody liście
kapusty pak choi na 3 min , wyłożyć do talerzy. W tej samej wodzie zanurzyć gotowy
makaron - dosłownie na 30sek , żeby lekko się zagrzał, przełożyć do Talerzy. Dodać pozostałe składniki -
mięso,
kiełki - zalać
wywarem, posypać
dymką i podawać.2. Do gotującego się
wywaru dodać
pak choi , następnie
makaron i gotowa przez ok 3 min aż wszystko będzie miękkie. Wykładać
pak choi, kluski i
wywar do misek, dodać pozostałe składniki i podawaćSmacznego!


