Wykonanie

Znam mnóstwo smaków, które połączone ze sobą, nigdy nie będą smakowały lepiej.
Wiśnie i
czekolada,
pomidory i
bazylia,
marchewka i
tymianek,
szpinak i
gałka muszkatołowa. Połączenie
masła orzechowego i
bananów to pomysł Elvisa. I tak jak jego muzyka mierzi mnie okrutnie, bulgocząca maniera odrzuca od
radia, tak za to połączenie przyznaję mu GrammySkładniki na 10 placuszków (jedna łyżka, jeden placek)1 dojrzały
banan1 łyżka
jogurtu naturalnego, gęstego1 łyżka
masła orzechowego1 malutkie
jajko, zerówka1,5 łyżki
mąki pszennej (używam raz białej, raz razowej)pół łyżeczki
proszku do pieczeniapół łyżeczki
oleju kokosowego do smażenia
Banana rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki i chwilę odczekać. Rozgrzać
olej na średnim ogniu i smażyć złote placuszki. Jedna łyżka, jeden placek.