Wykonanie
            

Na działce wyrosły nam już pyszne 
młode listki 
jarmużu - takie są idealne do sałatek, a nawet kanapek, ale świetnie sprawdzą się w delikatnej potrawce z 
mięsem kurczaka. Jako że jest to przepis improwizowany, do tego dania polecam użyć ulubionych warzyw. Podawać z 
kaszą, 
kuskusem, 
ryżem lub 
ziemniakami.Smacznego:) dla 3 osób:podwójna 
pierś kurczaka,duża garść 
jarmużu,1-2 
marchewki,
pietruszka,ćwierć 
selera,
cebula,2 ząbki 
czosnku,ok. 2 szklanek 
bulionu drobiowego,łyżka 
mąki,łyżka 
masła,ok. 1/3 szklanki 
śmietanki 18%,
sól, 
pieprz, ulubione 
przyprawy do kurczaka (u mnie 
curry),
natka pietruszkiKurczaka pokroić w kostkę, doprawić i usmażyć na małej ilości tłuszczu prawie do miękkości. Odłożyć na bok. Na patelnię po 
mięsie wrzucić łyżkę 
masła, startą na tarce o grubych oczkach 
włoszczyznę, chwilę smażyć, dodać drobno posiekaną 
cebulę, a po chwili 
czosnek. Dorzucić 
mięso i zalać 
bulionem, tak, by lekko zakrywał 
mięso. Dusić krótko, aż składniki będą miękkie i wrzucić 
jarmuż. Poczekać chwilę, aż listki zmiękną. Zagęścić sos 
mąką rozmieszaną ze 
śmietanką (gdyby sos nie gęstniał, dodać więcej 
mąki), doprawić i posypać 
natką pietruszki.