Wykonanie

Dziś przepis na prostą i szybką w przygotowaniu wegetariańską
sałatkę. Składników i smaków jest tu sporo, ale dzięki temu nawet najwięksi mięsożercy nie odczuwają braku
mięsa. Jak w przypadku wszystkich sałatek, niektóre składniki możemy zastąpić innymi. Smacznego:)Źródło: http://zchatynakoncuwsi.blogspot.com/2011/04/saatka-ryzowa-z-warzywami.htmlmały
brokuł,słoiczek
selera,puszka
fasoli czerwonej,½ puszki
kukurydzy,3 łyżki
oliwek,½
czerwonej papryki ,2 łyżki
groszku,200 g
ryżu,mały
jogurt naturalny,2 łyżki
majonezu,2 ząbki
czosnku,
sól,
pieprz,
słodka paprykaBrokuł podzielony na różyczki ugotować al dente.
Seler,
kukurydzę,
groszek,
fasolę i
oliwki odcedzić z zalewy.
Ryż ugotować, wsypać do miski, dodać warzywa i
jogurt wymieszany z
majonezem i wyciśniętym
czosnkiem. Wszystko wymieszać i doprawić.