Wykonanie

Przepis na takie kotleciki chciałam wypróbować od bardzo dawna, ale wciąż o nim zapominałam. Niedawno znalazłam go na paru blogach,ale zdecydowałam się na wersję znalezioną w małej książeczce kulinarnej Kropki.tv. Polecam wszystkim wielbicielom
kurczaka, którzy chcieliby posmakować go w troszkę innej formie. Smacznego:)Źródło: Książka kucharska.Najlepsze przepisy czytelników. Kropka.tvśrednia
pierś kurczaka200 g
pieczarekcebulaząbek
czosnkujajko2 plastry
wędzonego boczku100 g
sera żółtegołyżka
bułki tartej2 łyżki
mąki ziemniaczanejmała
czerwona paprykasól,
pieprz, słodka i
ostra papryka lub
curryPieczarki,
cebulę,
czosnek,
paprykę i
boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Kurczaka pokroić w kostkę. W osobnym naczyniu zmieszać podsmażone na patelni składniki z
mięsem,
bułką tartą,
mąką,
jajkiem i startym
żółtym serem. Doprawić, z masy formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.