ßßß
Składnikiplacki tortilli z tego przepisu2 filety z kurczakaszpinak świeży lub paczka mrożonego2-3 łyżki masłapomidorogórek świeżykapusta pekińskasos pikantny:łyżka majonezu2 łyżki pikantnego ketchupułyżeczka sosu chilliSos czosnkowygęsty jogurt naturalny2 ząbki czosnkusól, pieprz do smakuWykonanie:Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę.Szpinak umyć.Na patelni roztopić masło, dodać szpinak, smażyć na małym ogniu.Po około 5 minutach dodać kurczaka.Oprószyć solą, smażyć aż mięso będzie białe i nie będzie surowe.Z podanych składników zrobić sos ostry oraz czosnkowy.Tortille smarować ostrym sosem.Warzywa umyć, pokroić wedle uznania, układać na tortillach razem z mięsem i szpinakiem.Polać sosem czosnkowym.Smacznego