ßßß
Składniki:500 g cukiniipół papryczki chili1,5 szklanki mleka kokosowego3 ząbki czosnku1 średnia cebulaszklanka krewetek koktajlowycholej do smażenia (u mnie ryżowy)sólpieprzszczypta cukruchili w płatkachopcjonalnie: bulionWykonanie:Krewetki podsmaż chwilę na oleju. Nie smaż ich zbyt długo bo będą niesmaczne. Krewetki koktajlowe smażą się bardzo szybko. Cukinię obierz i pozbaw pestek. Pokrój ją w kostkę. Cebulę, papryczkę chili i czosnek także pokrój w kostkę. Na odrobinie oleju smaż cukinię i cebulę do momentu aż zmiękną. Dodaj czosnek, chili i jeszcze chwilę podsmaż. Wlej mleko kokosowe i całość zmiksuj. Jeśli wolisz rzadsze zupy (ja właśnie taką zrobiłam) dodaj bulion lub rosół według uznania. Przypraw solą, cukrem i pieprzem. Zupę zagotuj. Przelej na talerz dodaj krewetki i posyp płatkami chili.Smacznego!