ßßß
Składniki:200 g krewetek koktajlowych4 kromki chleba (u mnie graham)2 łyżki śmietanyłyżeczka majonezukoperekpół cytrynysólpieprzolej do smażenia (u mnie ryżowy)Wykonanie:Z chleba zrób tosty. Jeżeli używasz krewetek mrożonych trzeba je rozmrozić. Podsmaż je na oleju i wrzuć do miski. Dodaj śmietanę, majonez, posiekany koperek, sól i pieprz. Stopniowo wyciskaj sok z cytryny. Za każdym razem skosztuj i ewentualnie dodaj go więcej. Dobrze wymieszaj. Tost możesz skropić oliwą smakową (użyłam oleju lnianego) lub posmarować tosty masłem. Wyłóż porcję krewetek na tosty. Posyp koperkiem. Do jednej z kanapek posiekałam odrobinę cebuli i też było świetne!Smacznego!Przepis znalazłam tutaj i troszkę go zmodyfikowałam.