ßßß
Składniki:Ciasto naleśnikowe:ok 170 g mąki pszennej (użyłam 120 g mąki pszennej i 50 mąki kukurydzianej)2 jajka250 ml mlekaszczypta soliwoda mineralnaNadzienie:2 puszki tuńczyka w kawałkach (w oleju)250 g sera białego1 cebulasólpieprzopcjonalnie łyżka majonezuolej/oliwa (użyłam oleju z tuńczyka)Dodatkowo:ok 100 g sera żółtego startego na tarceszczypiorekWykonanie:Zrób ciasto na naleśniki. Wszystkie składniki oprócz wody mineralnej wymieszaj w misce. Odstaw na 30 minut. A po tym czasie przemieszaj ciasto i jeśli okaże się zbyt gęste dodaj wody mineralnej. Usmaż naleśniki. Mnie wyszło 8 sztuk- dużych i cienkich. Cebulę pokrój w półtalarki i podsmaż na oleju. Dodaj tuńczyka i ser. Wymieszaj. Jeśli po spróbowaniu nadzienie wyda Ci się zbyt suche możesz dodać łyżkę (lub więcej) majonezu. Ja z niego zrezygnowałam (chyba bałam się, że będzie mi za bardzo przypominać sałatkę). Nadziewaj naleśniki i zwiń w rulon lub trójkąt. I właściwie na tym etapie można zakończyć. Ale ja posypałam je żółtym serem i wstawiłam na kilka minut do piekarnika żeby ser się rozpuścił (można ułatwić sobie życie i zrobić to też w mikrofalówce). Posyp pokrojonym szczypiorkiem.Smacznego!