Wykonanie
Składniki:* na ciasto- 250g
mąki pszennej- 250ml
mleka- szczypta
soli- 1
jajko- 50 ml
wody- 1 łyżka
oleju*na farsz- 30 dag
tuńczyka w puszce w kawałkach- 3
jajka- 1 mała
cebula- 1 łyżka
masła- 1 łyżka
mąki pszennej- 100 ml
mleka- 100 ml kremówki- 1 łyżka
kapary-
sól i
pieprz-
cytryna-
ser żółtySposób przygotowania:1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki na złoty kolor.2. Trzy
jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy w kostkę.
Cebulkę podsmażamy na
maśle, dodajemy
mąkę,
mleko,
śmietanę, następnie
tuńczyka, chwile gotujemy, cały czas mieszając (sos powinien zgęstnieć). Do gotowego
tuńczyka dodajemy
kapary, ugotowane
jajka przyprawiamy do smaku
solą,
pieprzem oraz
cytryną.3. Farsz kładziemy na naleśniki, zawijamy w ruloniki i wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy odrobiną startego
żółtego sera. Naleśniki zapiekamy ok. 15-20 min. w 180 stop.