ßßß
Składniki:2 cukinie2 kulki mozzarellipół opakowania fety (100 g)puszka pomidorów lub 2-3 pomidory3 ząbki czosnku80 g orzechów nerkowca50 g startego cheddara (lub innego sera)jajkosólpieprzoliwaWykonanie:Cukinię umyj i pokrój wzdłuż w cienkie plastry. Posmaruj oliwą i zgrilluj. W misce wymieszaj fetę, czosnek, 1 kulkę mozzarelli (porwij ją na kawałki), orzechy nerkowca (posiekaj je wcześniej), cheddar i jajko. Przypraw solą i pieprzem. Gdy cukinia przestygnie nakładaj farsz na plastry i zwijaj w roladki. Jeśli używasz świeżych pomidorów pozbaw je skóry i zmiksuj. Pomidory z puszki także zmiksuj. Roladki układaj w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem pomidorowym. Druga kulkę mozzarelli pokrój w paski i rozłóż je na sosie. Piecz ok 20- 25 min w temp. 190 stopni.Smacznego!