Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
szpinak 250 gramów
ser mielony półtłusty 150 gramów
ser feta 100 gramów
pomidorki cherry według uznania
czosnek 3 ząbki
jajka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa według uznaniaWykonanie:
Ciastem francuskim wyłożyć dno i brzegi formy do tarty wysmarowanej
masłem. Nadmiar ciasta odciąć nożem i wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Oczyszczone liście
szpinaku wrzucić na 1,5 minuty do wrzącej
wody i odcedzić. Ostudzone pokroić na kawałki. Oczyszczoną
cebulę posiekać, a
czosnek zmiażdżyć i razem zeszklić na
oliwie. Dodać
szpinak i chwile dusić, aż odparuje nadmiar
wody. Zdjąć z ognia i wymieszać z mielonym
serem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i wymieszać z
jajkiem. Gotową masę wyłożyć na podpieczone ciasto, obłożyć przekrojonymi na pół kilkoma
pomidorkami i posypać pokruszonym
serem feta. Zapiekać w piekarniku kolejne 15-20 minut, aż masa się zetnie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: