ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegociasto francuskie 1 sztukszpinak 250 gramówser mielony półtłusty 150 gramówser feta 100 gramówpomidorki cherry według uznaniaczosnek 3 ząbkijajka 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaoliwa według uznaniaWykonanie:Ciastem francuskim wyłożyć dno i brzegi formy do tarty wysmarowanej masłem. Nadmiar ciasta odciąć nożem i wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Oczyszczone liście szpinaku wrzucić na 1,5 minuty do wrzącej wody i odcedzić. Ostudzone pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebulę posiekać, a czosnek zmiażdżyć i razem zeszklić na oliwie. Dodać szpinak i chwile dusić, aż odparuje nadmiar wody. Zdjąć z ognia i wymieszać z mielonym serem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z jajkiem. Gotową masę wyłożyć na podpieczone ciasto, obłożyć przekrojonymi na pół kilkoma pomidorkami i posypać pokruszonym serem feta. Zapiekać w piekarniku kolejne 15-20 minut, aż masa się zetnie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: