Ja je uwielbiam, bo można nadziać na patyczki wszystko co lubimy. U mnie jest to przeważnie kurczak i warzywa, ale szynka wieprzowa, boczek i inne przysmaki będą świetnie smakowały. Można sobie poszaleć.Do moich szaszłyków użyłam podlaskiej przyprawy do szaszłyków, która otrzymałam do przetestowania od sklepu przyjemnegotowanie.plSkład tej przyprawy :* cząber* kminek* pieprz czarny* jałowiec* czosnek* rozmaryn* papryka* owoc berberysu* mięta* kuklik* warzywaSkład dla mnie dobry, bez chemii i glutaminianu. Dodatek i zapach mięty mnie pozytywnie zaskoczył.Składniki :* filet z kurczaka* cukinia* pieczarki* cebula czerwona* cebula żółta* papryka czerwona* 2 łyżki przyprawy do szaszłyków* 3 łyżki oliwy z oliwekPrzygotowanie :Kurczaka pokroić w większą kostkę, przyprawić, dodać oliwę i odstawić na godzinę. Warzywa pokroić na mniej więcej równe kawałki. Patyczki do szaszłyków namoczyć i na przemian nadziewać wszystkie składniki. Piec na grillu, najlepiej na aluminiowych tackach bądź folii aż do miękkości mięsa. Podawać z sosem tzatziki .