Składniki:3 zmiażdżone ząbki czosnku60 ml soku z cytryny2 łyżeczki sproszkowanego kminku1 łyżka oliwy600 g pokrojonej w paski piersi kurczaka1 cienko pokrojona czerwona papryka1 cienko pokrojona żółta papryka1 cienko pokrojona zielona papryka (nie miałam zielonej i żółtej więc dałam trzy czerwone)1 cienko pokrojona czerwona cebula8 dużych pszennych tortilliPołączyć czosnek, sok cytrynowy i oliwę w dużej misce, dodać kurczaka, wymieszać mięso z marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki. Na dużej patelni smażyć kurczaka na rozgrzanej oliwie, mieszając aż w całości się przyrumieni. Przykryć, aby nie wystygło. Na tej samej patelni podsmażyć paprykę i cebulę, cały czas mieszając, aż warzywa zmiękną. W międzyczasie podgrzać tortillę na suchej patelni. Zmieszać kurczaka z warzywami i podawać z gorącymi tortillami.Smacznego:)