Wykonanie
Na diecie nie musimy rezygnować z
makaronu,
mięsa czy też sosu. Ważne by wybierać dobre składniki. Zamiast zwykłego
makaronu wybieramy z pszenicy durum. Tłuste
mięsa zamieniamy na pieczoną lub gotowaną
pierś z kurczaka, a ciężkie
sosy majonezowe na te z
jogurtu naturalnego.Dzisiaj kolejna propozycja na lekką
sałatkę. Tym razem będzie pożywna i idealna do zabrania ze sobą na uczelnie czy do pracy. Do tego lekki sos, który możemy przelać do osobnego pojemnika.Smacznego!



Składniki :* szklanka ugotowanego
makaronu kolanka*
filet z piersi kurczaka* szklanka drobno posiekanej
kapusty białej* pół zielonego
ogórka* garść czarnych
oliwek* łyżka
oliwy z oliwek* ulubione
zioła i
przyprawy*
rzeżuchaSos :* pół dużego
jogurtu naturalnego* 3 łyżki
ketchupu*
pieprz czarny świeżo mielony*
szczypiorek


Przygotowanie :Połączyć wszystkie składniki sosu, odstawić na 20 minut do lodówki.
Kurczaka natrzeć ulubionymi
przyprawami,
ziołami oraz
oliwą z oliwek. Można dodać
czosnek, jeśli lubimy.
Kurczaka pieczemy na patelni teflonowej, na złoty kolor. Kroimy w mniejsze kawałki.
Ogórka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy wszystkie składniki sałatki. Przyprawiamy. Posypujemy
rzeżuchą. Podajemy z sosem.Z podanych składników zrobimy dwie porcje sałatki czyli po 419 kcal każda porcja oraz 19,4g tłuszczu.Przepis dodaję do akcji GOTUJ I CHUDNIJ JAK KUDŁACI KUCHARZE! czyli mniej
cukru, tłuszczu, kalorii a mnóstwo smaku.Tutaj znajdziecie więcej informacji na temat tej książki.