Wykonanie
Chcesz upiec pyszny pasztet...zapraszamy do wypróbowania tego przepisu;)Składniki;1/2 kg
fasoli, 5
cebul, 2
marchewki, 5 jaj,
bułka tarta, 2
liście laurowe,
przyprawa do dań z
fasoli,
curry,
gałka muszkatołowa, kumin rzymski,
ziele angielskie,
olej,
sól,
pieprz,Wykonanie;
Fasole namaczamy we wodzie na około 12 godzin. Po tym czasie gotujemy ją w osolonej wodzie z dodatkiem
liści laurowych. Odcedzamy.
Cebule pokroić i zeszklić na
oleju. Doprawić
sola,
pieprzem i
curry.
Marchewkę ugotować i zemleć razem z
fasolą i zeszkloną
cebulą. Całość doprawić
przyprawami. Do przestudzonej masy dodać
jajka i
bułkę tartą. Dokładnie wymieszać i przełożyć do przygotowanej foremki. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku /wcześniej do 200 stopni/ w temp. 180 st. przez ok. 30-40 minut. Pasztet jest upieczony , gdy jego brzegi "odchodzą od foremki.Po
przyprawy zapraszamy do SKWORCU.PL