ßßß
Składniki:3 kg fasoli50 dag cebuli1 kg marchwi2 łyżeczki soli6 łyżek cukru3 łyżki octu1,5 szklanki oleju2 małe koncentraty pomidoroweziele angielskie 10 sztukpieprz w ziarnach 6 sztukliść laurowy 6 sztukWykonanie:Fasolkę umyć, usunąć twarde części, pokroić na mniejsze kawałki (ja kroję na 3 części), ugotować ze solą. Marchew oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulkę drobno posiekać. Włożyć do garnka, dołożyć olej, cukier, sól, ocet, przyprawy, koncentrat i uprażyć. Następnie dodać do fasolki, dokładnie wymieszać. Nakładać do wyparzonych słoików ciasno upychając. Gotować przez 30 minut.Sałatka jest łatwa i szybka, a smak jest na prawdę znakomity. Jeżeli ktoś lubi rybę po grecku, to z pewnością stwierdzi, że jest to jedna rodzina smakowa i będzie do tego przepisu chętnie wracał :)Obserwuj bloga przez: