Wykonanie
Śledź to bez wątpienia jedna z najpopularniejszych ryb. Kochani ten domowy
śledzik nie tylko umili Wam Świeta, ale również poprawi nastrój, obniży cholesterol...
śledź zdrową
rybą jest. Zachęcamy do jedzenia nie tylko odświętnie:)
Śledź to bez wątpienia jedna z najpopularniejszych ryb. Kochani ten domowy
śledzik nie tylko umili Wam Sylwestra, ale również poprawi nastrój, obniży cholesterol...
śledź zdrową
rybą jest. Zachęcamy do jedzenia nie tylko odświętnie:)Składniki;12 solonych
filetów śledziowych,
czerwona cebula pokrojona w
krązki,2
marchewki pokrojone w talarki,2 gałązki
koperku /same listki/,Zalewa;400 ml
wody,250 ml
cukru pudru,2
liście laurowe,2 łyżki ziaren
pieprzu,1 łyżka ziaren
kolendry,2 łyżki ziaren
gorczycy,10
goździków,400 ml
białego octu winnego,15 ziaren
ziela angielskiego,Wykonanie;
Śledzie zalewamy zimna
wodą i odstawiamy na 6 godzin. Składniki zalewy gotujemy przez 30 minut /powinno lekko bulgotać/. Studzimy.
Śledzie odsączamy i kroimy na paski lub kawałki, jak kto woli. Wkładamy do słoja, przekładając
cebulą,
marchewką i
koperkiem. Zalewamy zalewą. Zakręcamy i odstawiamy do lodówki na tydzień...smakują bosko:)

/źródło magazyn "Kuchnia"/