ßßß Cookit - przepis na Śledzie marynowane z jajeczkami przepiórczymi

Śledzie marynowane z jajeczkami przepiórczymi

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety śledziowe 4 sztuk
jajeczka przepiórcze 8 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
ocet z czewronego wina 0,5 szklanek
gorczyca 1 łyżek deserowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
ziarenka pieprzu 0,5 łyżek deserowych
ziele angielskie mielone 0,25 łyżek deserowych
liść laurowy 2 sztuk
goździki mielone 1 szczypta
cukier 1 szczypta
Wykonanie:
Marynata: wymieszać ocet z 1,5 szklanki wody, dodać pokrojona w talarki cebulę oraz przyprawy i zagotować. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Ugotowane na twardo jajeczka, ostudzone obrać.
Opłukane, osuszone filety śledziowe przekroić każdy wzdłuż na pół i owinąć nim jajeczko.
Zawijasy śledziowe spiąć wykałaczkami, ułożyć ciasno w słoju i zalać marynatą. Dobrze zamknąć i odstawić n a24 godziny do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12928/Sledzie-marynowane-z-jajeczkami-przepiorczymi