Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety śledziowe 4 sztukjajeczka przepiórcze 8 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
ocet z
czewronego wina 0,5 szklanek
gorczyca 1 łyżek deserowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowychziarenka
pieprzu 0,5 łyżek deserowych
ziele angielskie mielone 0,25 łyżek deserowych
liść laurowy 2 sztuk
goździki mielone 1 szczypta
cukier 1 szczyptaWykonanie:Marynata: wymieszać
ocet z 1,5 szklanki
wody, dodać pokrojona w talarki
cebulę oraz
przyprawy i zagotować. Zdjąć z ognia i ostudzić.Ugotowane na twardo jajeczka, ostudzone obrać.Opłukane, osuszone
filety śledziowe przekroić każdy wzdłuż na pół i owinąć nim jajeczko.Zawijasy
śledziowe spiąć wykałaczkami, ułożyć ciasno w słoju i zalać marynatą. Dobrze zamknąć i odstawić n a24 godziny do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: