Wykonanie
Dziś przedstawię Wam przepis na rewelacyjne ciasto
kokosowe z
owocami.
Owoce sezonowe i
kokos to idealne połączenie:) Koniecznie wypróbuj.Składniki;100 g
margaryny,100 g
cukru pudru,3
jajka,6 łyżek
mleka,150 g
mąki,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,50 g
skrobi kukurydzanej,250 g
rabarbaru,250 g
truskawek,150 g
cukru,50 g wiórek
kokosowych,szczypta
soli,Wykonanie;
Margarynę ucieramy z
cukrem pudrem.
Jajka rozbijamy i oddzielamy
żółtka od
białek.
Żółtka stopniowo dodajemy do
margaryny ciągle ucierając.Następnie dodajemy
mleko oraz połączoną
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
skrobią kukurydzaną. Całość starannie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki. Z
truskawek usuwamy szypułki. Kroimy na ćwiartki.
Białka ubijamy na pół sztywno ze szczyptą
soli. Miksując stopniowo dodajemy
cukier. Miksujemy do momentu aż uzyskamy gęstą pianę.Dodajemy wiórka i
owoce. Delikatnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na podpieczonym placku. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut.