ßßß Cookit - przepis na Kotleciki z ryżu i selera

Kotleciki z ryżu i selera

nazwa

Wykonanie

Staramy się podawać jak najwięcej przepisów na niezbyt doceniane, nasze polskie warzywa. Był już burak, teraz czas na selera. Na początek jako dodatek do kotletów ryżowych.
Porcja na 8 sztuk
Składniki:
1 szklanka ryżu
1 średni lub pół dużego selera korzeniowego
cebula
jajko
bułka tarta
olej
sól, pieprz
pietruszka lub koperek
Wykonanie:
Ryż zalać 2 szklankami wody i ugotować, ostudzić. Selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać olej i poddusić cebulę i selera, następnie dodać do ryżu, wbić jajko, dodać natkę i przyprawić. Z uzyskanej masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego!!!
Źródło:http://aniolywkuchni.blogspot.com/2014/02/kotleciki-z-ryzu-i-selera.html