ßßß
Składniki:1 opakowanie tortellini z grzybami200 g dowolnej szynki1-2 ogórki szklarniowe120 g sera żółtego1 pęczek szczypiorkupuszka kukurydzy3 stołowe łyżki majonezu2 stołowe łyżki jogurtu naturalnego2 ząbki czosnkusól, pieprzPrzygotowanie:Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy i studzimy. Szynkę kroimy w kostkę. Ogórka obieramy i również kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypior drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce, dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i dokładnie mieszamy.W osobnym naczyniu łączymy majonez, jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Gotowy sos dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy do lodówki na 2h przed podaniem, aby się przegryzła.Smacznego!