Wykonanie
Mam nadzieję, że słońce zostanie na cały dzień - na razie pełna energii przygotowałam sobie królewskie śniadanie. Zdecydowana w smaku
szynka, rewelacyjnie soczysty
ogórek,
ser który łączy oba składniki - polecam każdemu, bo kanapki z taką pastą na pewno Wam posmakują. Miłego dnia !
Składniki :6 plastrów
szynki szwarcwaldzkiej lub innej długodojrzewającejok. 20 g. delikatnego w smaku,
żółtego sera5-6 cm kawałek zielonego
ogórka1 płaska łyżeczka
majonezu (lub
jogurtu naturalnego)
sól,
pieprz do smakuPrzygotowanie :
Ser i
ogórka (ze skórką) ścieram na grubej tarce.
Ogórka odciskam z
wody, przekładam wszystko do miseczki.
Szynkę siekam bardzo drobno, dodaję do pozostałych składników. Dodaję
majonez, mieszam dokładnie, odstawiam na 15 minut do lodówki, po czym doprawiam do smaku
solą - ostrożnie, słona
szynka i
pieprzem. Podaję z
białym pieczywem.Przepis autorski.