ßßß
Składniki:puszka kukurydzy konserwowej2 średniej wielkości świeże zielone ogórki40 dag żółtego sera (im ostrzejszy w smaku tym bardziej wyczuwalny w sałatce)40 dag szynkikaszy kuskus - opakowanie 250-300 gszklanka jogurtu naturalnego (można dać majonez)pieprz i sól jako przyprawyWykonanie:Kaszę wsypać do metalowej miseczki (przykładowo), zalać ją wrzątkiem 1,5 cm ponad jej poziom. Ostawić na 5 minut. Po tym czasie włożyć do naczynia na sałatkę, rozluźnić ją, pozwolić ostygnąć. Kukurydzę odsączyć, ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Podobnie postąpić z żółtym serem oraz szynką - także pokroić w kostkę. Dołożyć do kaszy, doprawić solą i pieprzem, dodać jogurt, dokładnie wymieszać.Cieszyć się smakiem :)Smacznego! Pozdrawiam - Kasia :)