Wykonanie
..
szynką,
kukurydzą i
jogurtem. Wykonalna w 10 minut z zegarkiem w ręku, o ile wcześniej przygotujemy
kaszę. Nie trzeba jej gotować, jednak musi przestygnąć. Chyba nie lubicie ciepłych sałatek prawda? ;) Całość bardzo smaczna, świeża o delikatnym smaku. Mi smakowała bardzo :) Fajna alternatywa dla zwykłego śniadania, ale też na imprezę rodzinną, kiedy w ciągu krótkiego czasu musimy przygotować np. kolacje z kilku dań.
Składniki:puszka
kukurydzy konserwowej2 średniej wielkości świeże zielone
ogórki40 dag
żółtego sera (im ostrzejszy w smaku tym bardziej wyczuwalny w
sałatce)40 dag
szynkikaszy kuskus - opakowanie 250-300 gszklanka
jogurtu naturalnego (można dać
majonez)
pieprz i
sól jako
przyprawyWykonanie:
Kaszę wsypać do metalowej miseczki (przykładowo), zalać ją wrzątkiem 1,5 cm ponad jej poziom. Ostawić na 5 minut. Po tym czasie włożyć do naczynia na
sałatkę, rozluźnić ją, pozwolić ostygnąć.
Kukurydzę odsączyć,
ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Podobnie postąpić z
żółtym serem oraz
szynką - także pokroić w kostkę. Dołożyć do
kaszy, doprawić
solą i
pieprzem, dodać
jogurt, dokładnie wymieszać.Cieszyć się smakiem :)Smacznego! Pozdrawiam -
Kasia :)