Wykonanie

Składniki:
żołądki drobiowe 60 dag
cebula 2
pomidory bez skórki 1 puszka
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
Vegeta,
ziele angielskie,
liść laurowy,
pieprz ziarnisty
sól,
majeranek,
papryka w proszku
maggi,
sos sojowy do smakuWykonanie:Żołądki umyć dokładnie i ugotować w małej ilości
wody. Odcedzić, pokroić w plastry, ponownie zalać
wodą, dodać
Vegetę,
liść laurowy,
pieprz,
ziele angielskie i zagotować.
Cebule obrać, pokroić w piórka i zeszklić na łyżce
masła. Włożyć do żołądków i dusić na wolnym ogniu. Dodać
pomidory, doprawić do smaku
solą,
papryką,
majerankiem,
maggi,
sosem sojowym i dusić do miękkości żołądków. W tym czasie przygotować zasmażkę:
mąkę rozprowadzić w roztopionym, gorącym
maśle na jednolitą masę. Dodać do potrawy i gotować do jej zgęstnienia, ciągle mieszając. Podawać z
ziemniakami.