Wykonanie
50 dag
mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,1
czerwona papryka (25 dag),2
papryczki chili (7 dag),1 puszka
pomidorów (40 dag),2
jabłka (30 dag),2
cebule (20 dag),1/2 szklanki
kukurydzy z puszki2 ząbki
czosnku,sok z 1
cytryny5 łyżek
oleju,1/2 łyżeczki łagodnej
przyprawy curry,1/2 łyżeczki
cynamonu,
sól,
pieprzPaprykę, papryczki i
jabłka umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w półplasterki.
Cebule obrać i posiekać.
Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Jabłka skropić
sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać
olej i smażyć
mięso z
cebulą oraz
czosnkiem. Dodać
jabłka,
paprykę,
kukurydzę,
pomidory wraz z sosem i dusić pod przykryciem 20 min. Przyprawić
curry,
cynamonem,
solą i
pieprzem.Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko lub z
pieczywem.