Wykonanie
Najczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .poniedziałek, 28 kwietnia 2014½
kapusty pekińskiej (30 dag),3-4
pomidory (40 dag), 2
jajka,
cukier,
sól,
pieprzSOS3 łyżki
śmietany18-procentowej, 1 łyżka
musztardy,2 łyżki
oleju sojowego lub
słonecznikowego,
cukier,
sólLiście
kapusty rozdzielić, dokładnie wymyć i drobno poszatkować.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić w grubą kostkę.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić* obrać i posiekać. Wszystkie składniki starannie wymieszać, doprawić
solą,
cukrem i
pieprzem.Przygotować sos:
śmietanę zmieszać z
musztardą i
olejem, doprawić
solą i
cukrem.Surówkę polać sosem, wymieszać i odstawić na 30 min do lodówki.(4-5 porcji)