ßßß Cookit - przepis na Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów

Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów

Wykonanie

Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
poniedziałek, 28 kwietnia 2014
½ kapusty pekińskiej (30 dag),
3-4 pomidory (40 dag), 2 jajka,
cukier,
sól, pieprz
SOS
3 łyżki śmietany
18-procentowej, 1 łyżka musztardy,
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego,
cukier, sól
Liście kapusty rozdzielić, dokładnie wymyć i drobno poszatkować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić w grubą kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić* obrać i posiekać. Wszystkie składniki starannie wymieszać, doprawić solą, cukrem i pieprzem.
Przygotować sos: śmietanę zmieszać z musztardą i olejem, doprawić solą i cukrem.
Surówkę polać sosem, wymieszać i odstawić na 30 min do lodówki.
(4-5 porcji)
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2014/04/surowka-z-kapusty-pekinskiej-i-pomidorow.html