Wykonanie
Składniki na naleśniki:14 dag
mąki,1 dag
drożdży,1 łyżeczka
cukru,1
jajko,¼ litra
mleka,
sól do smaku,
olej do smażenia.Składniki na nadzienie:25 dag pasztetu,3 łyżki
śmietany,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
musztarda do smaku,
bułka tarta do panierki.Wykonanie:Przygotować ciasto jak na naleśniki.
Drożdże rozmieszać z
cukrem i odrobiną
mleka i dodać do ciasta naleśnikowego, odstawić do wrośnięcia. Po czym smażyć małe naleśniki na
oleju. Pasztet wymieszać ze
śmietaną, przyprawić do smaku.
Smarować ostudzone naleśniki i układać jeden na drugim.
Po 2 godzinach kroić na porcje jak tort, panierować w
bułce tartej krojone boki i rumienić na
oleju.
Następnie ułożyć na półmisku w odstępach, formując koło. Podawać do czystych zup lub jako przekąskę.