ßßß
Składniki:– 4 jajka;– 1,5 szklanki mleka;– 125 g mąki;– jedno udko z rosołu;– świeża natka pietruszki;– bułka tarta;– sól, pieprz, olejWykonanie:Jedno jajko zmiksować z mąką, mlekiem, szczyptą soli i 1/3 łyżeczki cukru. Smażyć na natłuszczonej patelni cienkie naleśniki.Mięso oddzielić od kości, posiekać. Rozgrzać łyżkę oleju na patelni, wrzucić mięso, obsmażyć. Dodać jajka, dodać sól i pieprz. Smażyć około 5 minut, ja podlałam 4 łyżkami rosołu. Zdjąć z patelni, wystudzić. Gdy wystygnie wymieszać z 3 łyżkami posiekanej natki pietruszki.Naleśniki napełnić farszem, formując krokiety. Obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.Smacznego