Przepis na pyszną zupę, która rozgrzeje Was w chłodny dzień. Przygotowanie jest proste i nie zajmuje dużo czasu. ;)Składniki (porcja na 4 osoby):6 średnich cebul1 marchewka1 pietruszkaszklanka bulionu warzywnego1 ząbek czosnku2 łyżki oleju1 łyżka cukrusól morska, pieprzPrzygotowanie:Cebulę pokroić na kawałki. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę, ząbek czosnku, zasypać łyżką cukru i smażyć, aż cebula uzyska złocisto-brązowy kolor.Do garnka wlać bulion, dodać przekrojone na pół i obrane marchewkę i pietruszkę.Dolać wody tak, aby cebula była całkowicie zalana.Doprawić solą i pieprzem.Gotować przez 20 minut na małym ogniu pod przykryciem.Po ugotowaniu zblendować.Dodatkowo można przygotować do zupy grzanki:bułkę/ kromkę chleba pokroić na kawałki i usmażyć na odrobinie oleju.