ßßß
Składniki: (porcja dla 1 osoby)pierś z kurczaka ok. 250gmała cukinia1 cebulapół papryki czerwonej3 listki świeżej bazylii1 łyżeczka masłaoregano, sól morska, pieprzolej/ oliwa z oliwekPrzygotowanie:Obieraczką do ziemniaków wykroić z cukinii podłużne paski (wzdłuż cukinii). Resztę cukinii pokroić w kostkę.Pół papryki i cebulę również pokroić w kostkę.Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Ostrym nożem wzdłuż piersi wyciąć "kieszonkę". Przyprawić solą morską i pieprzem (także w środku). Do kieszonki włożyć 3 listki bazylii i łyżeczkę masła. Pierś zawinąć dokładnie cukinią tak aby zakryć otwór kieszonki.Do naczynia żaroodpornego wlać kroplę oleju/oliwy i rozsmarować pędzelkiem. Na dno wrzucić pokrojoną cebulę, ułożyć na niej pierś z kurczaka, a następnie pokrojoną cukinię i paprykę. Przyprawić całość szczyptą soli, pieprzem i oregano. Skropić oliwą z oliwek i przykryć folią aluminiową. Zapiekać w piekarniku w 200st. C przez ok. 30-45 minut.