Ucierane ciasto z owocami i bezą.Składniki:-6 jajek do ciasta i 3 białka do bezy-szklanka cukru oraz 6 łyżek do bezy-szczypta kwasku cytrynowego do bezy-2 szklanki mąki-kostka margaryny-2 łyżki kakao-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia-aromat śmietankowy-owoce ( drylowane wiśnie, jabłka z syropu, ananasy lub brzoskwinie, truskawki z kompotu, itp )Margarynę z cukrem i aromatem ucieramy w makutrze.Stopniowo dodajemy żółtka i nadal ucieramy.Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy.Na koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy łyżką.Połowę ciasta przekładamy do blaszki z papierem do pieczeniaa do reszty dodajemy kakao, mieszamy i wykładamy na jasne ciasto.Układamy owoce lekko je dociskając.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 35 minut.Ciasto jest upieczone.Przygotowujemy bezę - do ubitych białek dodajemy cukier i szczyptę kwasku cytrynowego.Ubijamy na sztywno.Bezę przekładamy na ciasto.Wstawiamy do piekarnika na kolejne 15 minut.Beza się zapiekła.Pozostawiamy do wystudzenia.Gotowe.Smacznego!