Przy krokietach jest trochę pracy, ale ich smak zrekompensuje nam wysiłek.Z podanych składników otrzymamy ok 30 sztuk krokietów.Składniki na farsz:-0,7 kg pieczarek-0,7 kg kapusty kiszonej-0,7 kg kapusty białej-0,7 kg mięsa np. łopatki-2 cebule-przyprawa warzywna i pieprz do smaku-masło do smażeniaMięso gotujemy do miękkości z dodatkiem przyprawy warzywnej.Białą kapustę szatkujemy i kroimy na drobno.Kapustę kiszoną również kroimy na drobno.Zagotowujemy wodę, wrzucamy białą kapustę i gotujemy ok. 15 minut.Dokładamy kapustę kiszoną i gotujemy ok. 60 minut.Odcedzamy wodę i studzimy.Ugotowane mięso wyciągamy z garnka i studzimy.Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko posypujemy warzywkiem.Pieczarki również.Na niewielkiej ilości masła szklimy cebulę.Dodajemy pieczarki i wszystko podsmażamy.Mięso mielimy przez drobne sitko lub dwa razy.Dodajemy wystudzone pieczarki,i solidnie odciśniętą kapustę.Całość mieszamy i doprawiamy do smaku warzywkiem i pieprzem.Składniki na naleśniki:-3 szklanki mąki-4 szklanki mleka-2 łyżki oleju-1/2 łyżeczki cukru-4 jajkaDo miski wsypujemy mąkę i cukier, wlewamy 2 szklanki mleka i rozcieramy chochlą lub mikserem.Dodajemy jajka i mieszamy.Następnie dolewamy olej i resztę mleka.Mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta.Smażymy naleśniki.Nakładamy farsz i formujemy krokiety.Gotowe do obsmażania.Krokiety możemy panierować w jajku i bułce tartej, ale lepsze są panierowane w rozrzedzonym cieście naleśnikowym i bułce tartej.Tak spanierowane układamy na patelni z roztopionym masłem i obsmażamy z obu stron.Obsmażone gotowe są do jedzenia.Nadmiar możemy zamrozić.Smacznego!Pozdrowienia dla Beatki. Bardzo dziękujemy.