Stuffed zucchini flowers with shrimp.Składniki.cukinie z kwiatami3 łyżki serka twarogowego1 łyżka bazylii1 łyżka śmietany gęstej 18%sól, pieprz100 g krewetek koktajlowychsos chilliimbirczosnekWykonanie.Dmuchnąć w kwiaty cukinii i usunąć słupek. Zrobiłem to szczypcami.Blanszować przez 15 sek i na moment zanurzyć w lodowatej wodzie. Ponieważ moje cukinie były bardzo młodziutkie, ten etap pominąłem.Cukinie nakroiłem wzdłuż w plastry.Serek wymieszać z posiekaną bazylią, doprawić solą i pieprzem.Nadziać kwiaty cukinii.Dno naczynia żaroodpornego posmarować dosyć grubo masłem. Ułożyć cukinie,wlać trochę wody ,skropić oliwą arachidową , posypać solą morską i pieprzem.Naczynie przykryć i piec w temp. 180 stop.15 minut.Krewetki zamarynować w sosie chilli z posiekanym świeżym imbirem i zmiażdżonym czosnkiem.Przed podaniem krótko przesmażyć. Zdecydowanie lepsze są krewetki królewskie.Cukinie ułożyć na talerzu i obłożyć krewetkami razem z marynatą z patelni.Danie to stanowi idealne połączenie owoców morza i ogrodów. Zamiast krewetek doskonale pasują mule gotowane w winie.