Wykonanie
Makaron z
krewetkami i
pomidorkami oraz
czosnkiem to danie, które przygotujecie w 15 minut. Do tego przepisu nie potrzebujecie również dużej ilości składników. Więc przepis jest szybki oraz łatwy, a wiem, że takie lubicie 🙂 Smak daniu nadaje
masło z
oliwą,
czosnek oraz
chili.
Makaron z
krewetkami i
pomidorkami koktajlowymi smakuje najlepiej podany od razu do przygotowaniu. Sekret tego dania tkwi w jego świeżości. Spróbujcie koniecznie go przygotować. Jeżeli nie przepadacie za
ostrymi smakami, pomińcie dodawanie
chili, ale zamiast niej dodajcie
słodką paprykę.Zobaczcie również inne przepisy z użyciem
krewetek:Risotto z
krewetkami i
cukiniąSzaszłyki z
krewetkami i
ananasem grillowane na patelniPorcji: 2 Czas gotowania: 15 minutSkładniki2 garście/opakowanie obranych, mrożonych
krewetek2 garście
pomidorków koktajlowych3 ząbki
czosnku3 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki
masłabazylia do ozdobyszczypta
chilisól i
pieprzmakaron do podaniaPrzepis1
Krewetki odmrażamy.
Pomidorki kroimy na pół.
Czosnek kroimy na cieniutkie plasterki.2Na patelni rozgrzewamy
oliwę z
masłem, a następnie wrzucamy na nią
czosnek i smażymy kilka minut do zeszklenia, aby puścił smak.3Następnie na patelnię dodajemy
krewetki oraz
pomidorki - smażymy około 5 minut intensywnie mieszając. Doprawiamy
chili,
solą i
pieprzem.4Tak przygotowane składniki łączymy z ugotowanym
makaronem i dokładnie mieszamy. Danie posypujemy
bazylią i świeżo zmielonym
pieprzem.