Wykonanie
Stir-fry with green peas.
Składniki.30 dag
groszek cukrowy0,5
cukinia0,5
papryka czerwona0,5
ogórek świeży1
cebula0,5
por część biała3 ząbki
czosnek5
pomidorki koktajlowe10 dag
makaron chow mein noodles10 dag sos boemboe
olej do smażenia
sólWykonanie.
Cebulę,
czosnek,
por ,
paprykę pokroić w paski, przesmażyć na woku. Dodać
cukinię i
ogórek, na koniec
pomidorki przekrojone na połówki. Całość wymieszać z gotowym orientalnym sosem boemboe i azjatyckim
makaronem,( który wcześnie trzeba zalać na 4 minuty wrzątkiem i odcedzić). Całość dusić 4 minuty. Wyłożyć na ogrzany półmisek.Na koniec przesmażyć szybko (około 3 minuty)
groszek cukrowy i rozłożyć na
makaronie z warzywami. Solimy jedynie
groszek po przesmażeniu.