ßßß
Cookit - przepis na Kebab szejka.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kebab szejka.
Składniki
Mięso
Cebula
Kolendra
Chilli zielone
Jogurt
Imbir
Czosnek
Kminek
Chili
Garam masala
Sól
Cytryna
Wykonanie
Sheik Kebab.
Składniki.300 g
mięsa
jagnięcego, mielonego1
cebula
mała1 łyżka świeżej
kolendry
1
chilli zielone
1 łyżka
jogurtu
1 łyżeczka
imbiru
świeżego1 łyżeczka
czosnku
zmiażdżonego1 łyżeczka
kminku
1 łyżeczka
chilli
w proszku1 łyżeczka
garam masala
1/2 łyżeczki
soli
1/2 łyżeczki ziela ang.mielonego1
cytryna
Wykonanie.Posiekaną
kolendrę
wymieszać z
zieloną chilli
i posiekaną
cebulą
.
Jogurt
połączyć z resztą przypraw i dodać do
cebuli
z
kolendrą
i
chilli
.
Mięso
wyrobić dokładnie z
przyprawami
ugniatając ręką.
Mięso
podzielić na porcje i układać wokół bagnecika(patyka) ,delikatnie zaciskając,aby
mięso
się trzymało.Kebab skropić
olejem
i piec na rożnie.Podawać z cząstkami
cytryn
i raitą ogórkowa.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/06/kebab-szejka.html
Przepisy powiązane
Kuchnia indyjska: Paneer w sosie czosnkowym (garlicky paneer)
Jogurtowy kurczak tikka masala (7 składników)
KOFTY Z INDYKA
Butter chicken z kolendrą,imbirem i chilli Gordona Ramsaya
Indyjskie curry kurczak w maśle (Butter chicken curry)
Składniki powiązane (0)