Wykonanie
            Fresh fruit in 
syrup with red 
wine.

Składniki.

1/2 l 
czerwonego wina typu Beaujolais80ml 
wody200g 
cukru3 
goździki1 laska 
cynamonu3 plasterki 
imbiru świeżego1 plaster 
pomarańczy kandyzowanej1 plaster 
cytrynylistki 
miętyświeże 
owoce :
banan, 
kiwi. 
pomarańcza ,
winogrona, 
truskawkiWykonanie.
Syrop.Zagotować 
wino z 
wodą, 
goździkami , 
cynamonem i 
imbirem.Dodać 
cukier i gotować około20min.Schłodzić.Przygotować 
owoce. Z 
pomarańczy wyciąć fileciki, 
banany pokroić w plasterki, 
kiwi w półplasterki
truskawki na połowy ,
winogrona również i wyjąć pestki.
Owoce ułożyć na półmisku i zalać 
syropem z 
wina. Marynować przez dzień lub noc w lodówce. Wyjąc 
goździki i 
cynamon.Ozdobić listkami 
mięty.Podawać same, a doskonale smakują z 
sorbetem pomarańczowym lub 
lodami waniliowymi.Jeżeli ,ktoś nie może się doczekać ,może skrócić czas marynowania.