Wykonanie
Sezon grillowy rozpoczęty, a wraz z nim nieskończona ilość pomysłów na pyszne potrawy. Poza
kiełbaskami,
karkówką i szaszłykami zadbajmy również o to, aby biesiadnicy
mieli co do szklanki nalać. O gustach się nie dyskutuje, więc nikogo zmuszać nie
będę, aby zimne
piwko zamienił na lemoniadę jednak szczerze polecam przynajmniej wypróbować ten przepis. Może się okazać idealny na zniwelowanie skutków dnia wczorajszego;)Zatem, zapraszam Was na przepyszną domową lemoniadę! Orzeźwiającą i zdrową:)
Składniki:1,5 l
wody6cm kawałek świeżego
imbiru pokrojony w plastrysok z połowy
limonki i
cytrynykilka plastrów
limonki,
cytryny i
pomarańczydwie gałązki świeżej
miętycukier do smakuPrzygotowanie:
Wodę zagotujcie razem z
imbirem, żeby mocno przeszła jego aromatem i smakiem. Po przestygnięciu dodajcie
sok z limonki i
cytryny oraz
cukier do smaku. Po całkowitym ostygnięciu i schłodzeniu w lodówce, dodajcie plastry
cytrusów oraz
miętę.