Wykonanie
            Paccheri with spinach.

Paccheri - neapolitański 
makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - 
serem, 
tuńczykiem, 
mięsem, 
szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno.Składniki:

10 szt. paccheri20 dag 
twaróg10 dag 
świeży szpinak1 
cebula2 ząbki 
czosnku50 ml 
śmietana kremówka1 
żółtkosól, 
pieprz1 łyżka 
oliwy do smażeniaSzybki sos 
serowy:100 ml 
śmietana kremówka15 dag 
ser gorgonzolaszczypta 
gałki muszkatołowejtymianek do smakuWykonanie:Ugotować 
makaron paccheri. 
Czosnek i 
cebulkę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na 
oliwie, dodać 
szpinak, chwilę poddusić, doprawić. Wymieszać ze 
śmietaną, zredukować . Na koniec wmieszać 
żółtko. Przełożyć na deskę i posiekać. Wymieszać z 
twarogiem i nadziać paccheri.Sos - w garnuszku rozgrzać kremówkę, mieszając dodać 
ser gorgonzola, doprawić. Sosem polać paccheri.