ßßß
Składniki:36 dag karkówka b/kości30 dag kapusta kiszona2 cebule1 jabłkosól, pieprzmajeranek2 listki laurowe3 ziela angielskie1 szklanka bulionu z drobiumasło i olej do smażenia2 łyżki mąkiWykonanie:Cebulę i jabłko pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Dodać kapustę, liść laurowy, ziele angielskie. Podlać bulionem, chwilę poddusić.Karkówkę pokroić na dwa plastry, rozbić doprawić solą i pieprzem i na każdy plaster położyć po dwie łyżki kapusty. Zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące i przesmażyć na patelni.Kapustę z patelni przełożyć do naczynia w którym będziemy piec w piekarniku. Na kapuście ułożyć obsmażone roladki i piec 40 minut w temp. 180 oC.Na wierzchu, dookoła można położyć małe ziemniaki posypane przyprawami i skropione oliwą.