Wykonanie
Kolorowe puszyste i do tego
owocowe. Nic dodać nic ująć, nic tylko piec i zajadać. A przepis znaleziony tutaj .


Składniki na
biszkopt:6 jaj6 łyżek
cukru6 łyżek
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczeniaWykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając
cukier. Dodać
żółtka, zmiksować, dodać
mąkę, wymieszaną z
proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki ( 25x35 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. około 30 minut. Wystudzić, przeciąć na 2 blaty.Składniki na masę budyniową:2 budynie
śmietankowe lub
waniliowe4 łyżki
cukru500 ml
mleka200 g
masła lub
margarynyWykonanie:W 3/4 szklanki
mleka rozprowadzić budynie z
cukrem. Pozostałe
mleko zagotować, na gotujące wlać rozrobione budynie, mieszając, pogotować do zgęstnienia. Wystudzić.
Masło zmiksować na puszysto, dodając po łyżce zimny
budyń. Połowę masy wyłożyć na jeden blat
biszkoptowy.Składniki na warstwę
brzoskwiniową:1 puszka
brzoskwiń2
galaretki brzoskwinioweWykonanie:
Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Do pozostałego
soku brzoskwiniowego dolać 1 i 1/2 szklanki
wody i zagotować, wsypać
galaretki, wymieszać, rozpuścić. Przestudzić, dodać
brzoskwinie. Tężejącą masę
brzoskwiniową wyłożyć na krem budyniowy. Przykryć drugim blatem
biszkopta.Składniki na warstwę z Nutellą:400 g Nutelli lub innego
kremu czekoladowo -
orzechowego1
andrutWykonanie :Nutellę podgrzać na parze, wkruszyć
andruta, wymieszać. Rozsmarować na
biszkopcie, schłodzić. Wyłożyć pozostały krem budyniowy.Składniki na warstwę
śmietanową:350 ml
śmietany 30 %1 łyżka
cukru pudru ( opcjonalnie )
galaretka truskawkowaopakowanie okrągłych
biszkoptówstarta
czekolada do posypaniaWykonanie:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej
wody, wystudzić.
Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając
cukier. następnie miksując, wlewać tężejącą
galaretkę.
Biszkopty poukładać na kremie budyniowym, zalać masą
śmietanową, wyrównać. Posypać startą
czekoladą. Schłodzić.Smacznego!