ßßß

Składniki na biszkopt:6 jaj6 łyżek cukru6 łyżek mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować, dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki ( 25x35 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. około 30 minut. Wystudzić, przeciąć na 2 blaty.Składniki na masę budyniową:2 budynie śmietankowe lub waniliowe4 łyżki cukru500 ml mleka200 g masła lub margarynyWykonanie:W 3/4 szklanki mleka rozprowadzić budynie z cukrem. Pozostałe mleko zagotować, na gotujące wlać rozrobione budynie, mieszając, pogotować do zgęstnienia. Wystudzić.Masło zmiksować na puszysto, dodając po łyżce zimny budyń. Połowę masy wyłożyć na jeden blat biszkoptowy.Składniki na warstwę brzoskwiniową:1 puszka brzoskwiń2 galaretki brzoskwinioweWykonanie:Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Do pozostałego soku brzoskwiniowego dolać 1 i 1/2 szklanki wody i zagotować, wsypać galaretki, wymieszać, rozpuścić. Przestudzić, dodać brzoskwinie. Tężejącą masę brzoskwiniową wyłożyć na krem budyniowy. Przykryć drugim blatem biszkopta.Składniki na warstwę z Nutellą:400 g Nutelli lub innego kremu czekoladowo - orzechowego1 andrutWykonanie :Nutellę podgrzać na parze, wkruszyć andruta, wymieszać. Rozsmarować na biszkopcie, schłodzić. Wyłożyć pozostały krem budyniowy.Składniki na warstwę śmietanową:350 ml śmietany 30 %1 łyżka cukru pudru ( opcjonalnie )galaretka truskawkowaopakowanie okrągłych biszkoptówstarta czekolada do posypaniaWykonanie:Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudzić.Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. następnie miksując, wlewać tężejącą galaretkę.Biszkopty poukładać na kremie budyniowym, zalać masą śmietanową, wyrównać. Posypać startą czekoladą. Schłodzić.Smacznego!