Wykonanie
No hey!Zwyczajowo Moi Mili....co tam, jak tam?? Jak tam się macie przed świętami??Ja już raciami przebieram, żeby się dobrać do choinki, bombek, pierników....nie wiem CO miii;pOczywiście pewnie będzie tak, że
będę tylko chodzić za
młodą i gderać "nie dotykaaaaaj, zostaw toooooooo" ...ale i tak czekam już. Klimat, laba, lubię ten czas.Aaaa tymczasem, dziś, coś na szybko, smacznie, tak po prostu, co z resztą widać.Nie kombinowałam, Zapraszam.Przygotowanie:20 minutKoszt: 12 zł (
szpinak i kawałek
sera)Składniki:
makaron pełnoziarnisty świderki na dwie osoby (małe porcje)garść
pomidorków koktajlowych1
gruszka250 g
szpinaku świeżegopół
cebuli czerwonej4 ząbki
czosnku polskiego
słonecznik łuskany - ilość wedle uznania
sól morskapieprz młotkowany z
kolendrąszczypta
ziół dalmatyńskichłyżka
masła i łyżka
oleju rzepakowegokilka liści
świeżego szpinakuRozgrzewam patelnię, na nią wrzucam
masło, dolewam
olej, mieszam. Dodaję posiekany na drobno
czosnek, chwilę podsmażam, dokładam umyty i osuszony
szpinak,
solę,
pieprzę, dodaję
zioła, mieszam co jakiś czas.Kiedy
szpinak zmięknie, straci na objętości, wyłączam płytę.
Gruszkę obieram ze skóry, myję, kroję na kawałki - obojętnie jak.
Cebulę kroję na cienkie piórka.
Pomidorki po umyciu kroję na pół.
Makaron gotuję na końcu, na al dente.Ugotowany
makaron łączę ze
szpinakiem, mieszam dokładnie, ale powoli.Układam na talerzu porcję, dodaję
gruszkę, posypuję
cebulką,
słonecznikiem, dokładam po kilka
pomidorków, liście
szpinaku, na koniec posypuję odrobiną
startego sera. i JUŻ.


