Wykonanie
Nie ma lepszego w taki piękny dzień, jak odrobina warzyw, pyszna
kasza i
woda z
cytryną...nooo, może poza zakupami;p Pełnia szczęścia;)Ale i tak ciepła nic nie przebije, bo dziś wystąpiłam w balerinkach, bez rajtuzzzzz, a co, jeszcze krótki rękawek, fifrok wokół szyi, oł jeee...tak, że piękny dzień miałam;)A teraz szybko co zjedzone zostało...Przygotowanie: 30 minutKoszt: 4 zł ( koszt
kaszy)Składniki:
kasza jęczmienna perłowa - drobna na dwie osobypół
cukinii1
papryka czerwonapół
poragarść
mrożonej marchewki z
groszkiemolej rzepakowy do smażenia - łyżkałyżka
masłatymianek,
sól morska,
pieprz czarny4 kostki
bulionu (
drób +
kaczka) własnej roboty
koperek świeży
Kaszę gotuję w lekko osolonej wodzie według zaleceń na opakowaniu.Rozgrzewam patelnię z
olejem, zaczynam od podsmażenia
pora pokrojonego w cienkie plastry,
solę.Smażę do momentu, aż
por zmięknie. Po chwili dorzucam
paprykę posiekaną na drobną kostkę, mieszam, nadal smażę dokładając pokrojoną
cukinię oraz
marchewkę z
groszkiem.Doprawiam do smaku, dodaję również kostki
bulionowe, trzymam na płycie na "małym ogniu" do chwili,aż wszystkie składniki zmiękną. Na koniec dorzucam posiekany
koperek.Układam na talerzu wedle gustu;)Danie szybkie, lekkie, proste.Jakby ktoś na nie nie wpadł, to polecam;p;p




