ßßß
Zupa z listków rzodkiewkiskładniki:1 cebula, ok.80 g1 ząbek czosnku40 g masła lub olejulistki z 2-3 pęczków rzodkiewki, umyte osączone150 g obranych ziemniaków25 g mąki ryżowej1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego700 g wody100 g jogurtu naturalnegoprzyprawy:sólpieprzprzyprawa warzywnagałka muszkatołowaDo naczynia włożyć cebulę i czosnek, posiekać 4 s. / obr.5; zgarnąć kopystką na dno,Dodać masło lub olej i dusić 3 min. / temp.Varoma / obr.1Dodać listki rzodkiewki i ziemniaki, rozdrobnić 10 s. / obr. 5Dodać bulion, przyprawy i wodę i gotować 20 min. / 90*C / obr.1,5Do ugotowanej zupy dodać jogurt i zmiksować na krem 20-30 s. / obr. 9Podawać z grzankami ziołowymi, posiekaną rzokdiewką i dowolną zieleniną (pietruszka, szczypiorek, kolendra...)Smacznego!