ßßß
składniki:60 g cebuli1-2 ząbki czosnku40 g masła170 g sałaty (u mnie 9 dużych liści)100 g ziemniaków30 g mąki ryżowej lub jaglanej1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego - przepis TUprzyprawy:sól, pieprz, gałka muszkatołowakilka listków świeżego cząbru1 łyżeczka przyprawy warzywnej1 łyżka octu balsamicznego650 g wody100 g jogurtu lub śmietanyWykonanie:Cebulę i czosnek posiekać 5 s. / obr. 5Dodać masło i dusić 3 min / temp.Varoma / obr.1Dodać sałatę, ziemniaki i mąkę, rozdrobnić 7 s. / obr.6Dodać przyprawy i wodę i gotować 12 min. / 90*C / obr.1Dodać jogurt lub śmietanę i wymieszać 30 s. / obr.10Podawać posypaną natką pietruszki, z grzankami czosnkowymi, pestkami dyni uprażonymi z chilli lub kolorowym makaronem.Polecam pyszna i ma śliczny kolor.Smacznego!